Economie

PAVEL FILIP: REALIZĂRILE GUVERNULUI SUNT CONFIRMATE DE DATELE STATISTICE OFICIALE

18 ianuarie, 2019

Realizările Guvernului sunt confirmate de datele statistice oficiale, în pofida criticile populiste nefondate. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul Pavel Filip joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care a făcut bilanţul de activitate al Cabinetului de miniştri pentru trei ani.

El este convins că Guvernul a reușit să obțină o creștere reală a veniturilor populației prin reforme, care au făcut ca sistemul de remunerare să fie “deschis și corect”.

„Începând cu 1 decembrie anul trecut, datorită reformei salariale, s-au majorat salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar. Nici unul dintre angajații statului nu va mai primi un salariu mai mic de 2 mii lei. Contrar speculațiilor, în urma reformei, nimeni nu va primi mai puțin decât până acum. Sper că în ianuarie, când oamenii vor primi salariul, vor înceta toate speculațiile pe această temă”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit datelor prezentate de el, salariile în medicină s-au majorat cu 83% (până la 9 mii lei pentru medici), cele din educație – cu 84% (în medie, până la 7 mii lei), din cultură – cu 218%, iar salariul mediu pe economie a crescut s-a majorat cu 51% şi va ajunge în acest an până la 7 mii lei.

Filip a amintit şi de reforma pensiilor, care, potrivit lui, a permis majorarea pensiilor cu 47% (comparativ cu 2015).

„Pensia în Moldova este încă foarte mică, dar am luat măsuri pentru majorarea acesteia. De la 1 ianuarie, jumătate de milion de pensionari beneficiază de o majorare a pensiei cu 10% (aproximativ 120 de lei – „I.”). De asemenea, a fost lansată procedura de recalculare a pensiilor pentru cei care au lucrat sau continuă să muncească după ce au ajuns la vârsta de pensionare. Ţinând cont de indexare, pensia unora se va dubla”, a declarat prim-ministrul care candidează la funcţia de deputat în Parlament din partea Partidului Democrat.

Printre realizări el a mai menționat majorarea cheltuielilor pentru alimentaţia elevilor, plăţile sociale pentru victimele represiunilor politice și indemnizaţiile pentru tinerii specialişti, precum și a vorbit şi despre alte statistici pe care le-a prezentat deja la sfârșitul anului trecut în Parlament.

INFOTAG precizează: Guvernul lui Pavel Filip a fost aprobat de Parlament la 20 ianuarie 2015 cu voturile a 57 din 101 deputaţi. Votul a fost însoțit de proteste în masă în jurul clădirii Parlamentului, din cauza cărora noii membri ai Cabinetului de miniştri au fost nevoiţi să depună jurământul noaptea târziu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.01.18 11:04 David
    Realizari sunt mari, bravo lui Filip!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.