Economie

AIPA A RELUAT PROCESUL DE AUTORIZARE SPRE PLATĂ A CERERILOR DE SUBVENŢIONARE RECEPȚIONATE ÎN ANUL 2018

18 ianuarie, 2019

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură (AIPA) a reluat procesul de autorizare spre plată a cererilor de subvenţionare recepționate în anul 2018. Procesul a fost suspendat din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul AIPA, procesul de autorizare a fost reluat din momentul intrării în vigoare a legii bugetului de stat pentru anul curent. De la începutul anului, de subvenții au beneficiat 216 producători agricoli ce au efectuat investiții în dezvoltarea sectorului agroindustrial și mediului rural, iar suma totală autorizată spre plată constituie 12,6 mil. lei.

În 2018, AIPA a recepționat 7417 dosare de solicitare a sprijinului financiar în valoare totală de peste 1 miliard lei. În anul trecut, 4,6 mii de producători agricoli au beneficiat de subvenţii în sumă de 640 mil. lei.

INFOTAG precizează: În 2018, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural a constituit 900 mil. lei, însă 220 mil. lei au fost alocaţi pentru lichidarea datoriilor pentru anul 2017, 46 mil. lei au fost direcționați către Fondul Viei și vinului, iar 45 mil. lei au fost rezervaţi pentru acordarea subvențiilor în avans.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.