Economie

CONTROLUL CALITĂŢII PRODUSELOR PETROLIERE ÎN MOLDOVA VA FI AJUSTAT LA STANDARDELE UE

12 februarie, 2019

Controlul calităţii produselor petroliere în Moldova va fi ajustat la standardele Uniunii Europene. În şedinţa de luni, Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens în vederea armonizării legislației naționale în domeniul calității benzinei și motorinei la aquis-ul comunitar.

Potrivit agenţiei INFOTAG, documentul stabileşte noi specificații tehnice pentru benzină și motorină, care, potrivit autorilor, vor asigura respectarea standardelor europene. Noile prevederi vor îmbunătăți monitorizarea calității carburanţilor și vor îndeplini şi alte angajamente asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE.

În nota informativă se menţionează că implementarea documentului va contribui la sporirea siguranței produselor petroliere pentru mediu. Noile prevederi vor spori nivelul protecției consumatorilor, deoarece acestea prevăd cerințele referitor la informarea publicului cu privire la proprietățile produsului.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va întocmi anual un plan național de selectare a combustibililor pentru verificarea calității. Cheltuielile de testare a probelor prelevate de la stațiile peco sunt suportate de stat, iar cele pentru testarea lotului importat sunt suportate de importator.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.