Economie

ÎN ACEST AN, ÎN PAVILIONUL NR. 10 AL COMPLEXULUI VDNH DE LA MOSCOVA VA FI DESCHIS UN CENTRU EXPOZIŢIONAL AL MOLDOVEI

12 februarie, 2019

În acest an, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la crearea Centrului Internaţional de Expoziții (VDNH) din oraşul Moscova, vor fi deschise cinci pavilioane istorice, care au fost renovate. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

El a menționat că e vorba despre pavilioanele „Agricultură”, „Metalurgie”, „Chimie”, „Computere și informatică” și „Standarde". În cel din urmă pavilion, cu numărul 10 și numit în perioada sovietică „RSS Moldovenească”, va fi deschis un centru expozițional al Moldovei.

„Aici a fost efectuată reparaţia capitală a fațadelor, au fost restaurate coloanele istorice și decorurile”, a spus Sobianin.

Pavilionul nr. 10, cu o suprafață totală de aproximativ 3 mii de metri pătrați, a fost construit în 1954. În perioada sovietică, el reprezenta pavilionul tematic al RSS Moldovenești în complexul VDNH. În vara anului 2011, Moldova și Rusia au semnat un acord interguvernamental privind înființarea Centrului comercial și expozițional „Moldova” în cadrul pavilionului.

Atunci, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, spunea că Federația Rusă va oferi în chirie Moldovei pavilionul nr. 10 pentru o perioadă de 50 de ani, cu posibilitatea de a prelungi termenul contractului cu încă 50 de ani, pentru o plată simbolică, de 1 rublă pe an.

Potrivit lui, pavilionul şi terenul aferent vor fi utilizate de Moldova pentru expoziţii, pentru organizarea evenimentelor culturale. Aici vor fi deschise întreprinderi de alimentaţie publică, în special restaurante cu bucate tradiţionale moldoveneşti.

„Costul estimat al lucrărilor se ridică la $20 mil. şi vor fi acoperite de un investitor privat, selectat prin concurs”, a spus Lazăr.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.13 11:10 Mihai
    Noi perdem relatiile cu Rusia, nu stiu daca asta are rost...
  2. 2019.02.13 11:12 Vlad
    Acest om prelua puterea dupa dl Putin.
  3. 2019.02.13 11:14 Cezar
    Este minunat pentru agenti care au ce sa vinda pe piata ruseasca.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.