Economie

PARCUL URBAN DE AUTOBUZE ARE 31 DE AUTOBUZE NOI ISUZU CITYPORT

21 februarie, 2019

Parcul Urban de Autobuze are 31 de autobuze noi Isuzu Cityport. Contractul a fost semnat miercuri de conducerea parcului şi dealerul oficial al uzinei producătoare de autobuze "ISUZU" din Turcia, "Unipay Danişmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd.".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul primăriei, costul unui autobuz este de 130 mii euro. Din bugetul local au fost alocate în acest sens 80 mil. lei.

Primele 25 de autobuze au ajuns deja în Chişinău şi sunt expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se vor afla până la încheierea tuturor procedurilor de transmitere a vehiculelor către Direcţia de transport. Celelalte autobuze vor fi aduse în decurs de două luni.

Noile autobuze sunt de model ISUZU Cityport, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime şi 3 uşi, podea joasă, rampe de acces şi spaţiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesităţi speciale, vârstnicilor şi părinţilor cu copii în căruţuri. De asemenea, unităţile dispun de instalaţii cu aer condiţionat, echipament de informare audio şi video, patru geamuri de aerisire.

Şeful Parcului Urban de Autobuze, Vitalie Copaci, a menţionat că dealerul a oferit garanţii că autobuzele sunt noi, anul de producere 2017-2018.

Reprezentantul oficial al "Unipay Danişmanlik Yazilim Teknolojileri" în Moldova, Serghei Daradur, a remarcat că asemenea model de autobuz a fost vândut în România, Azerbaidjan şi Ţările Baltice, cu 150-200 mii euro per unitate.

Primarul interimar Ruslan Codreanu a comunicat că noile maşini vor putea ieşi pe linie săptămâna viitoare. În primul rând, cu noi autobuze vor fi completate rutele de pe străzile Albişoara, Milescu-Spătaru şi Nicolae Testemiţanu.

Codreanu a respins afirmaţiile fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, precum că autobuzele au fost deja folosite, iar unele chiar au avut de suferit în urma unor inundaţii în Turcia.

În acelaşi timp, portalul Mold-Street a publicat rezultatele unei investigaţii privind achiziţionarea autobuzelor. Potrivit rezultatelor, primăria Chişinău a preferat cea mai scumpă ofertă. Jurnaliştii susţin că, acum doi ani, primăria din Duşanbe a cumpărat aceleaşi autobuze pentru Tadjikistan la un preţ cu aproape 50% mai mic. Investigaţia arată că compania turcă "Anadolu Isuzu" a vândut autobuze capitalei Tadjikistanului la preţul de 85,715 de euro per unitate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.