Economie

MOLDOVA ESTE INTERESATĂ DE CREŞTEREA EXPORTURILOR DE PRODUSE VINICOLE PE PIAŢA CHINEI

28 februarie, 2019

Republica Moldova este interesată de creşterea exporturilor de produse vinicole pe piaţa Chinei. În acest scop, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a organizat o prezentare a Vinului Moldovei pentru reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Oficiului, în anul 2018, volumul exporturilor vinurilor în China a crescut cu 9%. Astfel, această ţară a intrat în top 5 al celor mai mari importatori de vinuri moldovenești din lume.

„China este o piață strategică pentru Republica Moldova, cu un mare potențial de a absorbi volume impresionante de vinuri moldovenești, cele mai solicitate tipuri de vinuri fiind cele roșii și rose, vinurile spumante și licoroase, dar și divinurile. În ultimii ani, vinul a început să fie tot mai apreciat de consumatorii din Țara Marelui Zid, în special de tineri, de aceea vom investi tot mai mult în activități educative. Începând cu anul trecut organizăm „Școala Vinului Moldovei” în mai multe orașe din China, iar acum suntem în proces de a dezvolta un centru de instruire pentru consumatorii chinezi. În cadrul acestui proiect urmează să traducem și să adaptăm toate mesajele senzoriale pentru publicul chinez, astfel încât acesta să poată aprecia Vinul Moldovei la justa lui valoare”, a menționat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

Evenimentul a adunat peste 50 de persoane – membri ai comunității chineze din Republica Moldova, inclusiv reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, ai Institutului „Confucius”, dar și studenți chinezi care își fac studiile în RM.

Pentru a menține și în 2019 un trend ascend al exporturilor pe piața chineză, Vinul Moldovei va fi prezent la mai multe expoziții și concursuri de profil, printre care „ExpoBeijing Horticulture” (29 aprilie – 7 octombrie 2019), „Road Show” și ”Wine Academy”, „China Food and Drinks Fair” (21-23 martie), „Interwine” (9-11 noiembrie), „WBWE Yantai” (30-31 mai).

De asemenea, ONVV va organiza un șir de tururi vitivinicole ghidate pentru jurnaliștii chinezi.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.01 09:07 Victor
    Bine ca este cresterea, daca fie care an facem plus 9 procente, sa fie minunat!
  2. 2019.03.01 09:11 Nelli
    Da posibilitatea avem mul mai mare de chit 9 la sute.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.