Economie

LA SFÂRŞITUL LUNII MAI, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC PRIMUL FORUM INVESTIŢIONAL MUNICIPAL

04 martie, 2019

Pe 30-31 mai, la Chişinău va avea loc primul forum investiţional municipal. Potrivit agenției INFOTAG, anunţul a fost făcut de consilierul municipal Viorel Chivriga luni, după şedinţa operativă a primăriei.

Potrivit lui, la eveniment vor participa reprezentanți a 15 orașe înfrăţite și delegați din 20 de orașe și regiuni cu care autoritățile Chișinăului au semnat acorduri de cooperare – din SUA, România, Germania, Suedia, Armenia, Ucraina și alte țări.

„La forum vor participa reprezentanți ai comunității de afaceri, precum și ai ambasadelor străine și țărilor donatoare. Sperăm să stabilim un dialog între municipalitate și participanții la forum, să creăm condițiile pentru venirea investițiilor în municipiu și să facilităm comerțul internațional”, a spus Chivriga.

El a menţionat că la eveniment vor fi puse în discuţie aspecte legate de agricultură, urbanismul modern, tehnologii ale orașelor inteligente, cooperarea între agenții economici, modernizarea infrastructurii și locul tinerilor în economia orăşenească.

Chivriga consideră că, în urma desfăşurării forumului, numărul agenților economici cu capital străin și mixt în Chișinău ar putea creşte.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.