Economie

ÎN 2018, VENITURILE BUGETULUI DE STAT OBŢINUTE DIN PRIVATIZĂRI S-AU DUBLAT, AJUNGÂND LA PESTE 366 MIL. LEI

14 martie, 2019

Veniturile bugetului de stat obţinute din privatizări în anul 2018 au constituit 366 mil. lei ($21,5 mil.) comparativ cu 166,4 mil. lei în anul precedent.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la datele Agenţiei Proprietății Publice (APP), în cadrul procesului de deetatizare, în anul trecut au fost organizate şi desfăşurate câte trei concursuri comerciale și licitații cu strigare, două concursuri investiționale și două runde de licitații pe piața reglementată a Bursei de Valori.

Din cele 70 de bunuri proprietate publică scoase la vânzare, 19 obiecte au fost privatizate, inclusiv pachetele de acţiuni ale statului în cinci societăți pe acțiuni. Șapte întreprinderi de stat au fost vândute ca complexe patrimoniale unice și tot atâtea drept complexe imobiliare.

În calitate de partener de stat, APP a semnat trei acorduri de parteneriat public-privat (PPP), coordonând studii de fezabilitate pentru cinci proiecte. De asemenea, au fost monitorizate 45 contracte de PPP și concesiuni, înregistrate în Registrul proprietății publice.

Cheltuielile aferente procesului de privatizare a proprietății publice (plata pentru servicii de evaluare, servicii cadastrale și notariale, publicarea mesajelor informaționale) au constituit circa 1,4 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.