Economie

COMPANIA TURCEASCĂ „ASENA-TEXTIL” A ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE CONSTRUCŢIE A UNEI FABRICI DE CONFECŢII LA TARACLIA

15 martie, 2019

Compania turcească „Asena-textil” a început în ajun lucrările de construcție a unei noi fabrici de confecţii, de data aceasta la Taraclia.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta primarul orașului, Serghei Filipov, a scris pe rețelele sociale, menționând că fabrica, care va asigura cu locuri de muncă cel puțin 500 de persoane, urmează a fi construită în decurs de 14 luni.

Compania a dobândit dreptul de a arendă a 1,7 hectare de teren în cadrul unei licitații cu strigare, care a avut loc la 11 septembrie 2018. În cadrul fabricii va fi deschis și un magazin de firmă. Totodată, în apropierea fabricii se planifică construirea unei grădinițe cu 100 de locuri pentru copiii angajaților.

Întreprinderea cu un capital turcesc „Asena Textil” și-a început activitatea pe teritoriul Găgăuziei în 2001. Oficiul central se află în Ceadîr-Lunga, iar filiale au fost deschise în Congaz, Cazaclia și Copceac. Fabrica coase îmbrăcăminte pentru branduri mondiale. Cea mai mare parte a producţiei este destinată exportului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.