Economie

MINISTERUL ECONOMIEI: ÎN MOLDOVA A FOST TESTATĂ TEHNOLOGIA 5G

21 martie, 2019

Grupul „Orange” a testat în Moldova noua tehnologie de generaţia a cincea 5G, anunţă Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Chiril Gaburici, care a participat miercuri la evenimentul de prezentare și testare a tehnologiei 5G, a spus că „de fiecare dată trăieşte emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta”.

„Pe lângă muncă și efort, în spatele acestor realizări sunt investiții enorme. Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiții aici, iar clienții noștri sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi”, a spus el.

Directorul operațional “Orange Group” pentru regiunea europeană, Jean-Marc Vignolles, a menționat că Republica Moldova se arată foarte deschisă inovațiilor tehnologice, mai mult ca atât, apreciază eforturile depuse de Guvern pentru a facilita inovația și educația digitală.

„Datorită beneficiilor și facilităților oferite de parcul IT, compania Orange si-a extins activitățile, acum oferim servicii și altor operatori, din alte țări, în timp ce ne aflăm pe teritoriul Republicii Moldova. Prin testul de astăzi reiterăm disponibilitatea Grupului de a investi în Moldova pentru a le oferi clienților cele mai bune experiențe în conectivitate”, a spus el.

Strategia 5G a Grupului “Orange” se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele ce vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atât pentru consumatori, cât și pentru clienții business.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.21 10:54 Ana
    Putem sa vorbim ca acest sector este ca o mindrie Moldovei...
  2. 2019.03.21 10:57 Indigo
    Bine ca pina chind avem cu ce sa ne mindrim...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.