Economie

​GRUPUL INTERNAŢIONAL „DUET PRIVATE EQUITY LIMITED” CUMPĂRĂ „GAS NATURAL FENOSA” ÎN MOLDOVA

12 aprilie, 2019

Compania „Duet Private Equity”, parte de „Duet Group”, cu sediul la Londra, a semnat un acord cu grupul energetic „Naturgy” pentru cumpărarea „Gas Natural Fenosa” în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al companiei, finalizarea tranzacției urmează să aibă loc până în luna iunie 2019. Compania va obţine controlul deplin asupra întreprinderilor private de distribuire a energiei electrice conform tarifelor reglementate „Red Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”. Acest acord este parte a strategiei de reorganizare a portofoliului de afaceri al „Naturgy”

În comunicatul companiei nu este indicat preţul tranzacţiei. Însă interlocutorul agenţiei INFOTAG de la Londra a spus că suma tranzacţiei este de 141 mil. euro.

„Procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene”, se arată în comunicatul „Gas Natural Fenosa”.

Compania „Duet Private Equity” a fost înființată în 2003 și este specializată în investiții în diverse tipuri de active în industriile de consum. Compania face parte din grupul “Duet Group”, cu sediul la Londra, fondat în 2002 de Henry Gabay și Alain Ludwig Schibl.

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice „Red Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.12 18:04 Liviu
    Unii spun ca prea scump 141 000 000 de euro, altii spun invers - ca prea putin 141 000 000 de euro. Poate este corect sa intrebati pe dl Gomes, el stie bine.
  2. 2019.04.12 18:17 Vlad
    Esa normal - in 2000 Union Fenosa a platit $20 000 000, acum primeste 141 000 000 de euro. Ea a facut asta in cea mai saraca tara in Moldova, inchapuiti?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.