Economie

SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI ECONOMIEI A VORBIT LA PRAGA DESPRE SUCCESELE MOLDOVE ÎN CALEA INTEGRĂRII EUROPENE

18 aprilie, 2019

Secretarul de stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, a reprezentat Moldova la conferința „10 ani de Parteneriat Estic: Convergențe Economice și Oportunități de Afaceri”, desfășurată în perioada 16-17 aprilie la Praga.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, ea a prezentat evoluțiile și perspectivele Republicii Moldova, aspectele economice asupra colaborării în plan politic, precum și impactul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC/DCFTA), prin evidențierea principalelor progrese și evoluții.

Evenimentul vizează dimensiunea economică a parteneriatului Estic (PaE) în contextul aniversării a 10 ani de la instituirea acestuia și se axează pe procesele de reforme și integrare economică a statelor și evoluțiile în comerțul UE. De asemenea, a fost desfășurată și Conferința Teritorială de Export, orientată spre prezentarea oportunităților de afaceri din fiecare stat PaE mediului de afaceri ceh.

Conferința a fost deschisă de către prim-ministrul Republicii Cehiei, Andrei Babiš. În cadrul evenimentului, participă miniștri/viceminiștri ai economiei din cele șase state și reprezentanți ai altor instituții responsabile de cooperarea comercial-economică, precum și Comisari ai UE.

De asemenea, secretarul de stat urmează să aibă o întrevedere bilaterală cu viceministrul Industriei și Comerțului al Republicii Cehe, Eduard Muricky, în vederea consolidării relațiilor de colaborare pe diverse domenii de activitate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 11:03 Diana
    De ce ei toti sa consulta cu SUA, Russia si UE, da nu cu noi, cetatanii Republicii Moldova? Mi se pare ca asta este o grisala mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.