Economie

​MOLDOVA SPERĂ SĂ CONSOLIDEZE RELAŢIILE CU UCRAINA PE TOATE DIMENSIUNILE – CHIRIL GABURICI

15 mai, 2019

Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova şi ne dorim să continuăm, să extindem şi să dezvoltăm parteneriate durabile pe toate dimensiunile. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin, care îşi încheie misiunea diplomatică la Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, el a adus mulțumiri diplomatului ucrainean pentru contribuţia în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„Apreciem dialogul deschis și constructiv pe care l-am avut privind aspectele prioritare ale cooperării moldo-ucrainene, printre care transporturi, industrie, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic”, a menționat ministrul.

La rândul său, Ivan Gnatîşin a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru receptivitate și colaborare, menționând că Ucraina rămâne a fi un prieten de nădejde pentru Moldova.

INFOTAG precizează: Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Ucraina în anul 2018 a înregistrat suma de $657,5 mil. și a crescut cu $80,9 mil. față de anul 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ucraina se situează pe locul cinci între țările partenere cu care Republica Moldova întreține relații comerciale, deținând o pondere de 7,8%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.15 12:10 Istvan
    Acum Moldova si Ucraina - beton, da ce o sa fie peste trei-sase ani, nimeni nu stie...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.