Economie

CONSILIUL CONCURENŢEI VA INVESTIGA DACĂ A EXISTAT O ÎNȚELEGERE DE CARTEL LA MAJORAREA PREŢURILOR LA CARBURANŢI

17 mai, 2019

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație referitor la majorarea preţurilor la produsele petroliere în Moldova pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul instituţiei, Consiliul „este preocupat de faptul că creșterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenței intenţionează să utilizeze toate instrumentele prevăzute de legislaţie pentru a constata justificarea majorării preţurilor. Totodată, întru elucidarea cazului, autoritatea conlucrează cu alte instituții competente şi se arată deschisă în vederea recepționării oricărei informații care ar elucida circumstanțele cazului.

Marţi, majoritatea stațiilor peco au majorat prețurile la benzină și motorină cu aproape 10%, sub pretextul creșterii prețurilor de achiziție în legătură cu scumpirea petrolului pe piața internațională. Recent, importatorii de carburanţi au obţinut dreptul de a stabili de sine stătător prețurile de vânzare cu amănuntul, deși anterior aceasta era prerogativa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Activiștii civici și șoferii și-au exprimat nemulţumirea față de creșterea prețurilor la combustibili, în special în timpul campaniei agricole, și vor organiza vineri seara o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.