Economie

​UCRAINA APRECIAZĂ COOPERAREA CU MOLDOVA PRIVIND REALIZAREA ACORDULUI DE LIBER SCHIMB CU UE

21 mai, 2019

Ucraina apreciază cooperarea cu Moldova privind realizarea practică a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) de către autoritățile de la Chișinău și Kiev. O declaraţie în acest sens a făcut prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, luni, la întrevederea de la Kiev cu omologul său moldovean, Chiril Gaburici.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, el a reiterat intenția Ucrainei de a sprijini și susține Republica Moldova în realizarea proiectelor investiționale pe mai multe domenii de interes comun.

„Apreciem prietenia pe care ne-o arătați şi sperăm pe extinderea şi aprofundarea cooperării”, a spus Kubiv.

Referindu-se la realizările DCFTA, părţile au menţionat că, datorită acestui acord, numărul companiilor din țările DCFTA care exportă în UE a crescut semnificativ începând cu anul 2015, în special din Moldova, Georgia și Ucraina.

Gaburici s-a arătat mulţumit de creşterea volumului comerțului exterior al Moldovei cu Ucraina, menţionând că Ucraina se situează pe locul cinci între țările partenere cu care Republica Moldova întreține relații comerciale.

„Ucraina este un partener important pentru țara noastră și îmi doresc ca relațiile noastre bilaterale să se dezvolte și în continuare. Pentru Republica Moldova este important ca produsele autohtone să se regăsească pe piața ucraineană”, a declarat ministrul.

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei delegației Republicii Moldova în Ucraina, la cea de-a doua Reuniune Ministerială în domeniul comerțului. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în domeniile economie, comerț, industrie, infrastructură și transport.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.21 10:02 Grigore
    Nu cred ca in 2019 noi putem asteptam progres in relatiile noastre cu Ucraina.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.