Economie

GUVERNUL PLANIFICĂ SĂ SUBVENŢIONEZE AUTORITĂŢILE LOCALE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA NIVELULUI DE TRAI ȘI MUNCĂ ÎN MEDIUL RURAL

24 mai, 2019

Guvernul planifică să aloce din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural subvenţii în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și muncă în mediul rural.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a anunţat joi că pe 30 mai va organiza consultări publice referitor la proiectul respectiv al hotărârii Guvernului.

Documentul vizează îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, reconstruirea și dezvoltarea mediului rural și diversificarea economiei rurale prin activități nonagricole. De asemenea, documentul are drept scop de a contribui la dezvoltarea durabilă a satelor prin investiții în servicii locale în vederea creşterii atractivităţii zonelor rurale și creării locurilor de muncă.

În special, subvențiile în avans pot fi acordate pentru construcția, reabilitarea sau modernizarea drumurilor și a podurilor locale care asigură accesul la proprietatea publică, precum și a sistemelor de alimentare cu apă, de epurare și de canalizare.

De finanţare poate beneficia organul administrației locală de nivelul întâi (sate și comune, inclusiv orașe cu o populație de până la 10 mii de locuitori, conform recensământului populației și locuințelor din 2014). Valoarea maximă a unui proiect de investiție nu trebuie să depășească 3 mil. de lei, iar contribuția beneficiarului să fie de cel puțin 20%.

Totodată, se propune ca subvenţiile în avans să fie acordate microîntreprinderilor și întreprinderilor mici locale, însă numai celor care se ocupă de activități nonagricole. În acest caz, costul proiectului nu trebuie să depășească 1 milion lei, iar contribuția beneficiarului să fie de cel puțin 50%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.24 18:50 David
    Idea este buna, bine face dl Filip/ pacat ca deja nu sa fie la guvern...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.