Economie

FOSTA ŞEFĂ A PIEŢEI CENTRALE CERE DEMISIA PRIMARULUI INTERIMAR AL CHIŞINĂULUI

25 iunie, 2019

Fosta şefă a întreprinderii municipale „Piaţa Centrală”, Lilia Buştiuc, consideră că demiterea ei la ordinul primarului interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, este ilegală şi cere demisia edilului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a menţionat că majoritatea problemelor pieţei „sunt legate de fosta administraţie, condusă de Ion Stratulat din anul 2005”.

„Anume atunci piaţa a fost amendată de Ministerul Finanţelor cu 85 mil. lei în urma unei inspecţii. Şi întreprinderea profitabilă s-a transformat într-o întreprindere ce generează pierderi, cu riscul de a falimenta”, a spus ea.

Buştiuc a menţionat că „în perioada aflării sale în funcţia de director (din aprilie până în iunie 2019),a depistat un număr mare de ilegalităţi legate de nerespectarea regulilor de comerţ, transmitere în subarendă, concentrarea pieţei în anumite mâini”.

„Cu toate acestea, datorită măsurilor întreprinse imediat, situaţia de criză a managementului a fost depăşită. Dacă la începutul anului curent datoria întreprinderii constituia 60 mil. lei, acum aceasta este de 40 mil. lei”, a spus ea.

Buştiuc a remarcat că „l-a alertat de numeroase ori pe Codreanu despre situaţia critică de la piaţă şi despre necesitatea de a interveni, însă aşa şi nu a primit vreun răspuns”.

„În rezultat, când problemele de la întreprindere nu mai pot fi ascunse, Codreanu a decis să mă demită, căci el nu are nevoie de zarvă. În legătură cu aceasta, mă adresez Consiliului Municipal, care este proprietarul întreprinderii, să voteze pentru demiterea lui Codreanu”, a spus Buştiuc.

Ea a mai precizat că i-a transmis lui Codreanu o cerere ca să-şi revizuiască decizia şi să-i permită să se afle în funcţie pe perioada de criză. Buştiuc l-a avertizat pe noul şef al pieţei, Viorel Braga, că „reputaţia lui ar putea avea de suferit în urma numirii”.

INFOTAG precizează: Lilia Buştiuc a fost demisă de primarul interimar Ruslan Codreanu pe 21 iunie. Primarul şi-a argumentat decizia prin „creşterea numărului de taxe ilicite de la agenţii economici, care variază de la 7 mii până la 30 mii de euro pentru prelungirea autorizaţiei”. Buştiuc însă consideră că „plângerile agenţilor economici ţin de fosta administraţie a pieţei, iar de eliberarea şi prelungirea autorizaţiilor nu se ocupă conducerea pieţei, ci Direcţia comerţ”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.