Economie

MINISTRUL ECONOMIEI I-A PROMIS AMBASADORULUI CHINEI SĂ ELIMINE TOATE BARIERELE CREATE ARTIFICIAL ÎN CALEA INVESTITORILOR

08 iulie, 2019

Toate barierele care au fost create artificial în Moldova în calea investitorilor vor fi eliminate. Această promisiune a fost dată de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, la întrevederea cu Ambasadorul Chinei în RM, Zhang Yinghong.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, el a dat asigurări că noile autorităţi ale republicii intenţionează "să creeze un mediu transparent şi sigur, pentru ca investitorii locali şi cei străini să fie interesaţi să-şi deschidă afaceri în Republica Moldova".

Zhang Yinghong a declarat că Republica Moldova este un partener important pentru China, iar ţara sa este deschisă spre şi mai multe colaborări, în domenii precum infrastructura, energia verde, industria automotive. De asemenea, tara sa este dispusă să împărtăşească practicile eficiente privind combaterea corupţiei.

Diplomatul a propus identificarea unor noi platforme şi proiecte privind dezvoltarea relaţiilor comercial-economice, menţionând că partea chineză îşi doreşte o mai mare vizibilitatea a produselor moldoveneşti pe piaţa din China, inclusiv miez de nucă, care este un produs foarte apreciat în ţara sa.

La moment, Republica Moldova se află în proces de negociere cu China pe marginea încheierii Acordului de Comerţ Liber. Pe parcursul anului 2018 au fost organizate trei runde negocieri.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.08 11:33 David
    De ce ezport in China creste atit de incet?
  2. 2019.07.08 11:37 Maria
    In afara de vin noi mai avem ce sa ezxportam in China.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.