Economie

GUVERNELE SUA ŞI RM AU SEMNAT UN ACORD PRIVIND MAJORAREA CU $29 MIL. A ASISTENŢEI FINANCIARE AMERICANE PENTRU MOLDOVA

08 iulie, 2019

Guvernele SUA şi RM au semnat luni două documente prind extinderea asistenţei financiare americane pentru dezvoltarea Moldovei cu $29 mil. Potrivit agenţiei INFOTAG, acordul a fost semnat de prim-ministrul Maia Sandu şi de adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman.

Maia Sandu a remarcat „importanța deosebită a sprijinului SUA în procesul reformelor democratice implementate în Moldova: aprobarea principiilor statului de drept, îmbunătățirea sistemului justiției și edificarea unei economii de piață”.

„Avem încă multe de făcut pentru a obţine consolidarea proceselor și instituțiilor democratice în RM. Iar pentru aceasta Moldova are nevoie de experiența SUA, inclusiv în ceea ce privește crearea unei economii de piață competitive. Căci anume economia sănătoasă presupune crearea locurilor de muncă, creșterea salariilor, dar şi îmbunătăţirea calității vieții cetățenilor”, a spus premierul.

La rândul său, Brock Bierman a menţionat „durabilitatea relațiilor moldo-americane”, subliniind că, cu ajutorul sprijinului oferit, contribuția totală a SUA la dezvoltarea republicii începând cu anul 2016 va ajunge la circa 100 de milioane de dolari.

„Vom fi mereu alături pentru a susține reformele noii guvernări de coaliție, care vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor RM”, a spus reprezentantul SUA.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.