Economie

POMICULTORII RUŞI ÎI CER VICEPREMIERULUI ALEKSEI GORDEEV SĂ RESTRICŢIONEZE IMPORTUL DE FRUCTE DE PESTE HOTARE

08 iulie, 2019

Uniunea „Pomicultorii din Kuban” împreună cu pomicultorii din regiunea Stavropol s-a adresat vicepremierului Aleksei Gordeev cu rugămintea de a restricţiona importul de fructe de peste hotare în Rusia prin majorarea taxelor de import.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa rusă, ei îşi argumentează rugămintea prin faptul că în perioada de coacere a fructelor în Rusia, în țară se importă o cantitate mare de producţie importată din Moldova, Belarus, Serbia și alte țări.

„Prețurile la fructele de importat sunt foarte mici, ceea ce îi împiedică pe pomicultorii ruşi să-și vândă producţia. Problema este agravată de lipsa capacității de depozitare pe termen lung a fructelor. Vă rugăm să atrageţi atenție la problema importului de fructe. Trebuie doar să majoraţi taxele de import în a doua jumătate a acestui an și la începutul anului viitor”, consideră reclamanții.

Ei s-au referit în special la problema importului de fructe din Moldova, care a devenit concurentul principal pentru pomicultorii ruși.

După cum a comunicat anterior INFOTAG, săptămâna trecută, Guvernul Rusiei a extins până în 31 decembrie 2019 taxa vamală zero la importul de legume, fructe și vinuri din Moldova. Acces preferenţial al piaţa rusă a obţinut producţia de dovlecei, cartofi, varză, caise, vişine, prune, mere.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.08 19:06 Mihai
    Nu este cinstit, de loc...
  2. 2019.07.08 19:14 Maria
    Mi otdaem pocti darom i im eto toje ne nravitsea, tac delo ne poidet.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.