Economie

ERDF VA INVESTI 363,3 MIL. EURO ÎN CONSTRUCŢIA UNUI POD PESTE DUNĂRE LA BRĂILA, APROAPE DE MOLDOVA

06 septembrie, 2019

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) va investi 363,3 mil. euro în construcția unui pod peste Dunăre în orașul românesc Brăila, situat în apropierea graniței cu Moldova și Ucraina.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Comisiei Europene, proiectul prevede și construcția drumurilor de legătură pentru îmbunătățirea legăturilor de transport în regiunea Mării Negre din România.

„Acest proiect, finanțat de UE, va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții în regiune, reducând durata deplasărilor auto și facilitând comunicaţia cu Moldova și Ucraina. Astfel, aceasta va contribui la consolidarea relațiilor UE cu vecinii”, a declarat Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn.

Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăți comunicaţia între nordul României, orașul Tulcea, Delta Dunării și portul Constanța de la sud. În Prezent, şoferii trebuie să folosească fie podul Giurgeni – Vadu Oii, la 88 km sud de Brăila, fie feribotul Brăila-Galaţi, care, de obicei, este închis iarna și primăvara din cauza gheții, ceții sau furtunilor.

Se presupune că noul pod oferă o alternativă rapidă cu un timp de călătorie mai mic cu aproximativ 50 de minute. Proiectul urmează a fi finalizat până la sfârșitul anului 2023.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.