Economie

TRANSPORTATORII VOR DESFĂŞURA JOI O ACŢIUNE DE PROTEST ÎN FAŢA GUVERNULUI

09 septembrie, 2019

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto şi companiile de transport vor desfăşura joi o acţiune de protest în faţa Guvernului.

Organizatorii au comunicat agenţiei INFOTAG că în acest fel ei intenţionează să-şi exprime nemulţumirea față de modul în care Ministerul Economiei și Infrastructurii examinează solicitările lor nenumărate de ajustare a tarifului la transportul de călători.

„Temei pentru declanșarea marșului a servit informația parvenită pe parcursul ultimelor două zile din care rezultă că cel puțin trei promisiuni ale ministerului, făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii, sunt false. Aceste circumstanțe denotă că ministerul încearcă să ne mintă, așa cum ne-a mințit în ultimii ani”, se spune într-un comunicat de presă al Asociaţiei.

Potrivit organizatorilor, pe 12 septembrie, la ora 12.00, la marșul de protest vor participa în jur de 100 de șoferi de autobuze și microbuze.

Transportatorii precizează că marșul de protest nu va afecta activitatea curselor regulate şi nu va perturba traficul auto din central Chişinăului.

După cum a informat anterior INFOTAG, la mijlocul lunii august, conducerea Asociaţiei a solicitat Ministerului Economiei şi Infrastructurii să majoreze tarifele la transportul de călători, afirmând că, în baza tarifelor actuale, companiile de transport suferă pierderi. Ministrul Vadim Brînzan a recunoscut gravitatea problemei, amintind că tarifele „au fost înghețate în mod nerezonabil de câțiva ani, motiv pentru care mulți transportatori au plecat „în zona tenebră” pentru a putea lucra”. „Trebuie să discutăm această problemă și să găsim soluții – atât în interesul transportatorilor, cât și al pasagerilor”, a spus el. Însă de atunci a trecut aproape o lună. Numărul companiilor de transport care s-au alăturat demersului de ajustare a tarifului a ajuns la peste 80, însă deocamdată nu au fost luate niciun fel de decizii. Ultima dată, tarifele au fost actualizate în 2012. Atunci, ele au fost majorate de la 0,36 lei la 0,48 lei per kilometru. Potrivit calculelor transportatorilor, tariful ar trebui majorat până la 1 leu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.