Economie

AUTORITĂŢILE DIN SHANGHAI SUNT INTERESATE DE APROFUNDAREA COOPERĂRII CU MOLDOVA

10 septembrie, 2019

Autorităţile Shanghai sunt interesate de aprofundarea şi extinderea cooperării cu Moldova. Despre aceasta s-a discutat la întrevederea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Gao Xiaomei.

Surse din cadrul Parlamentului au comunicat agenţiei INFOTAG că speakerul a menţionat interesul Republicii Moldova în dezvoltarea și dinamizarea relațiilor bilaterale cu Republica Populară Chineză și a specificat importanța atragerii investițiilor străine în țara noastră.

„Suntem interesați ca investitorii chinezi să investească în proiecte de infrastructură, în domeniul IT, cel umanitar și sociale”, a spus Greceanîi.

Potrivit vicepreședintelui Comitetului orășenesc, orașul Shanghai, prin intermediul expoziției internaționale de import, invită partenerii economici din Republica Moldova pentru identificarea unor noi oportunități de colaborare.

De asemenea, oficialul chinez a remarcat îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova, în ultima perioadă și a manifestat interes pentru vinurile și produsele moldovenești.

La finele întrevederii, Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile din municipiul Shanghai să viziteze Republica Moldova și a semnat în cartea oaspeților de onoare a primăriei. La fel, în Shanghai, speakerul a lăsat mesaje în cartea oaspeților de onoare a muzeului de planificare a orașului și cea a turnului TV „Perla Orientului”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.