Economie

AGENȚIA PROPRIETĂȚII PUBLICE A ACŢIONAT ÎN JUDECATĂ COMPANIA „AVIA INVEST”, CERÂND ANULAREA CONTRACTULUI DE CONCESIUNE A AEROPORTULUI

12 septembrie, 2019

Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva companiei „Avia Invest”, cerând anularea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, joi, prim-ministrul Maia Sandu, care a scris pe reţelele sociale că cererea a fost depusă pe 10 septembrie.

„Considerăm că acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului”, a spus ea.

Premierul este convinsă că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, care „trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor”.

INFOTAG precizează: Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani în baza rezultatelor unui concurs câștigat de două companii ruse – „Habarovskii Aeroport” și „Kolomenski Zavod”, care au creat „Avia Invest” pentru a gestiona aeroportul. În câțiva ani, „Avia Invest” și-a schimbat proprietarii de trei ori. Printre aceştia se număra şi o companie off-shore, care ar avea legături cu omul de afaceri și politicianul Ilan Şor, care apare în raportul agenției Kroll privind furtul miliardului de dolari din băncile din Moldova. La sfârşitul lunii august, compania „NR Investments” Ltd a lui Nathaniel Rothschild a anunțat despre finalizarea achiziționării companiei cipriote „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia Invest”. Anterior, Președintele Igor Dodon și premierul Maia Sandu au declarat în repetate rânduri că vor solicita rezilierea contractului de concesionare a aeroportului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.