Economie

​AGENŢIA PROPRIETĂŢII PUBLICE A CONSTATAT NUMEROASE ÎNCĂLCĂRI ÎN ACTIVITATEA „MOLDTELECOM”

18 septembrie, 2019

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a constatat numeroase încălcări în activitatea operatorului de stat de telefonie „Moldtelecom”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul APP, Eugeniu Moraru, a menţionat că la compania „Moldtelecom” este efectuat un audit referitor la aspectele financiare, relațiile cu partenerii și licitaţiile.

„Deşi auditul nu a fost încă finalizat, au fost identificate multe aspecte care arată că la „Moldtelecom” au fost folosite practici păgubitoare care vizează promovarea anumitor agenți economici, precum și efectuarea unor plăți nerezonabile, care afectează în mod direct rezultatele financiare ale companiei”, a spus el.

Potrivit directorului APP, compania încheie contracte care contravin intereselor economice. În special, în aprilie 2013, „Moldtelecom” și o companie cu capital străin au încheiat un contract privind administrarea unei baze de date centralizate pentru a asigura portarea numerelor.

„Conform contractului, „Moldtelecom” este obligat să plătească lunar trei eurocenți pentru fiecare număr furnizat operatorului. Din momentul intrării în vigoare a contractului, „Moldtelecom” a plătit deja companiei cu capital străin 110 mil. lei (5,7 mil. euro) pentru servicii inexistente, ceea ce reprezintă un prejudiciu direct adus companiei de stat”, a spus el.

De asemenea, Moraru a comunicat şi despre alte contracte dezavantajoase, printre care un contract de furnizare a serviciilor de marketing. Acest lucru a dus la faptul că banii pentru promovarea publicitară a companiei de stat au ajuns la un singur holding media, în timp ce alte posturi de televiziune și de radio cu un rating similar nu puteau plasa publicitatea companiei de stat.

Totodată, fostul director a primit premii nejustificate în 2018 (250 mii lei) pentru asigurarea unui profit mai mare decât cel planificat. În același timp, profitul prognozat a fost subestimat și nu a corespuns indicatorilor economici. De asemenea, fosta conducere a cheltuit bani pentru deplasări în scopuri personale, în special, pentru o călătorie în Dubai și cazarea într-unul dintre cele mai scumpe hoteluri.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.