Economie

COMISIA PARLAMENTARĂ A APROBAT UN PROIECT DE LEGE PRIVIND DEOFFSHORIZAREA

18 septembrie, 2019

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat miercuri, pentru prima lectură, un proiect de lege privind deoffshorizarea Moldovei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, amendamentele prevăd restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standardele internaționale de transparență, persoanele juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, persoane înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

„Legea deoffshorizării urmărește să ajusteze cadrul legislativ național în vederea asigurării implementării eficiente și comprehensive a angajamentelor asumate de Republica Moldova în domeniul prevenirii spălării banilor și asigurarea transparenței fondurilor, inclusiv angajamentele din Acordul de Asociere”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Preşedintele Comisiei, Igor Munteanu, a spus că, potrivit unui studiu realizat de centrul analitic Global Financial Integrity, în Moldova fluxul de numerar și capital ilicit ajunge anual la aproximativ $1,2 mlrd.

Potrivit proiectului de lege, Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență, precum și lista acestora.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.18 16:51 Nicolae
    Nu cred ca anume asa este corect.
  2. 2019.09.18 17:57 Bogdan
    Atunci cu investitie straina putem sa punem punct!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.