Economie

PREŞEDINTELE IGOR DODON ŞI-A EXPRIMAT SPERANŢA CĂ MOLDOVA VA COLABORA CU BANCA DE DEZVOLTARE EURASIATICĂ

20 septembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că Moldova va începe să colaboreze cu Banca de Dezvoltare Eurasiatică. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, unde a comunicat despre întrevederea pe care a avut-o vineri cu preşedintele consiliului de administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, care a venit la Chişinău pentru a participa la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus.

"Mi-am exprimat speranţa că Republica Moldova, în cel mai scurt timp, va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pentru a beneficia de avantaje şi suport din partea acestei instituţii financiare importante, pentru a investi în diverse proiecte, în special, în infrastructură", a menţionat Dodon.

El a amintit că Republica Moldova este prima ţară care a obţinut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice şi am remarcat că "ţara participă activ la lucrările organizaţiei respective".

Potrivit lui, la întrevedere au fost abordate subiecte cu privire la cooperarea moldo-rusă, în special, în domeniul financiar-bancar.

"Banca de Dezvoltare Eurasiatică funcţionează din anul 2006. Misiunea acesteia constă în promovarea economiei de piaţă a statelor-membre a băncii, creşterea economică a acestora şi extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ele, prin activităţi de investiţii", a menţionat Dodon.

Anterior, premierul Maia Sandu a spus că "Moldova nu are planuri de integrare în structurile UEEA", iar "implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este o prioritate absolută pentru conducerea ţării".

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.