Economie

PREŞEDINTELE IGOR DODON SALUTĂ INTENŢIA COMPANIEI RUSE „YANDEX” DE A-ŞI EXTINDE ACTIVITATEA ÎN MOLDOVA

28 octombrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon salută intenţia companiei ruse „Yandex” de a-şi extinde activitatea în Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, unde a comunicat despre întrevederea pe care a avut-o luni cu un grup de top-manageri ai companiei, aflaţi în vizită la Chişinău.

El a menţionat că un subiect aparte al întrevederii l-a constituit realizările „Yandex” în domeniul transportului public inteligent și tehnologiile propriile ale „Yandex.Taxi”, care permit creșterea semnificativă a securității călătoriilor.

„Delegația „Yandex” a prezentat un proiect de verificare a permiselor de conducere, ceea ce presupune crearea unui sistem de distribuție pentru statele Uniunii Eurasiatice și partenerii acesteia, inclusiv Moldova, care a obținut statutul de observator pe lângă UEEA în anul 2018. Reprezentanții „Yandex.Taxi” consideră că o asemenea verificare poate fi utilă nu doar pentru taxi, dar și pentru angajarea la muncă a conducătorilor auto profesioniști în orice domeniu din întreg spațiul UEEA”, a spus Preşedintele.

Potrivit lui, oaspeții din Federația Rusă și-au exprimat recunoștința față de conducerea Republicii Moldova „pentru atenția acordată chestiunilor ce țin de dezvoltarea celor mai înalte tehnologii și și-au reiterat disponibilitatea de a ne acorda susținere prin cunoștințele și experiența de care dispun”.


„Yandex. Taxi” activează în Chișinău de la 25 iulie 2017. În fiecare lună, aproximativ 100 de mii de persoane din Chișinău beneficiază de serviciile acestei companii. Pe lângă Moldova, „Yandex.Taxi” este accesibil în 16 țări din Europa, Asia Mijlocie, Orientul Apropiat și Africa.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.