Economie

NUMĂRUL ÎNTREPRINDERILOR MOLDOVENEŞTI CARE DEŢIN DREPTUL LA EXPORTUL DE CARNE ÎN RUSIA A SCĂZUT CU UNUL

30 octombrie, 2019

Din 4 noiembrie, Rosselhoznadzor introduce restricții temporare la exportul producţiei întreprinderii „Mistor-Bras” în Rusia.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul instituţiei fitosanitare ruse, este vorba de exportul cărnii de oi, vită şi de subproduse din cauza depăşirii cantităţii admise de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe.

În ordinul șefului adjunct al instituţiei, Nikolai Vlasov, se menționează că substanțele interzise și nocive au fost identificate în perioada regimului de control de laborator, introdus acum două săptămâni în legătură cu producţia acestei întreprinderi.

„Mistor-Bras” este situat în satul Nişcani, raionul Călăraşi. Întreprinderea este specializată în sacrificarea animalelor cornute mari și mici. Aceasta exportă carne pe piața rusă din anul 2007.

Anterior, aproximativ 10 companii moldovenești efectuau livrări de carne și produse lactate pe piața rusă. Odată cu interdicția instituită întreprinderii „Mistor-Bras”, carnea poate fi livrată doar de compania „Hanuco” din raionul Drochia. În privinţa celorlalte au fost introduse restricţii temporare pentru diverse încălcări.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.