Economie

TRANSPORTATORII AU IEŞIT IARĂŞI LA PROTESTE

08 noiembrie, 2019

Şoferii de camioane au ieşit joi din nou la proteste. După-amiază, o coloană de transport, a străbătut străzile Chişinăului claxonând. Ulterior, vreo douăzeci de şoferi s-au adunat la clădirea Guvernului RM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ei au cerut să se întâlnească cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, pentru a rezolva cât mai curând problema emiterii autorizaţiilor pentru transportul internaţional de mărfuri. Potrivit majorităţii şoferilor, deoarece Guvernul nu a rezolvat încă problema permisurilor, s-a creat o piaţă neagră a documentelor. Drept opţiune pentru soluţionarea crizei se propune asigurarea eliberării autorizaţiilor oficiale la punctele vamale la ieşirea din Republica Moldova.

Unul dintre manifestanţi a spus că transportatori nu au venituri din cauza lipsei permiselor.

"Cu toţii avem obligaţii financiare. Cineva plăteşte creditul la bancă şi trebuie să achite cel puţin dobânda. Unul face reparaţie acasă, iar altul plăteşte medicamentele pentru rude. Nu ne putem permite pentru mult timp să nu asigurăm familia. Trebuie să întreţinem maşinile şi să cumpărăm combustibil", a spus şoferul Ştefan Cucu.

Intrarea în clădirea Guvernuluia fost blocată de carabinieri. A fost lăsat să intre doar un grup de iniţiativă, format din trei persoane, care trebuie să întocmească cerinţele pentru Guvern şi să le înregistreze la secţia de petiţii.

Anterior, proteste au avut loc la ieşirile din câteva oraşe ale republicii, unde transportatorii şi-au parcat camioanele. Ei cer autorităţilor să rezolve problema, ca să poată munci şi să-şi întreţină familiile. Principala piaţă a transportatorilor este Rusia. Pentru 2018 au fost eliberate 15 mii de autorizaţii care permit intrarea în această ţară, iar numărul acestora s-a epuizat încă în vară.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.