Economie

GUVERNUL A ELIMINAT MONOPOLUL „METALFEROS” LA EXPORTUL DE METALE FEROASE

12 noiembrie, 2019

Întreprinderea de stat „Metalferos” a fost lipsită de monopolul la comerţul şi exportul de metale feroase şi neferoase. Decizia a fost luată marţi de Guvern, care a abrogat hotărârea din 2002 referitoare la regulamentul de desfăşurare a concursului pentru obţinerea licenţei de comercializare şi exportare a resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a menţionat la şedinţa Guvernului că regulamentul a fost întocmit în aşa fel, încât licenţa să poate fi obţinută doar de o singură companie – „Metalferos”.

Potrivit lui, următorul pas trebuie să fie modificarea legislației republicii în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Premierul Maia Sandu a recunoscut că „demult așteaptă această decizie” şi și-a exprimat speranța că, odată cu decizia de astăzi, „va cădea încă un monopol în Moldova”.

SA „Metalferos” a fost înființată în 1995. Compania se ocupă de achiziționarea, prelucrarea și comercializarea deșeurilor de metale feroase și neferoase. 78% din acțiunile companiei sunt deținute de stat în persoana Agenției Proprietății Publice.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.12 16:02 Boris
    Slava bogu, cito etoi monopolii polojoli conet, hocetsea dumati, cito uje navsegda!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.