Economie

​REPREZENTANŢII CELOR MAI MARI COMPANII IT VOR DISCUTA ÎN MOLDOVA PROBLEMELE SECURITĂŢII CIBERNETICE

14 noiembrie, 2019

Reprezentanţii celor mai mari companii din domeniul tehnologiei informaţiei (IT) vor sosi în Moldova la Forumul Regional de Securitate Cibernetică, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 19-20 noiembrie, în cadrul celei de-a şaptea ediții a “Moldova Cyber Week 2019”.

Organizatorii evenimentului au comunicat agenţiei INFOTAG că la forum vor participa și vor ține discursuri experți din cadrul companiilor din domeniul IT recunoscute pe plan mondial: “Microsoft”, “Cisco”, „Oracle”, „Kaspersky”, „Bitdefender”, “Huawei” etc.

Totodată, la eveniment vor participa înalți reprezentanți din străinătate, precum Luc Devigne de la Serviciul European de Acțiune Externă, Preetam Maloorn de la Uniunea Internațională a Telecomunicației, precum şi delegaţii oficiale din alte ţări şi membri ai misiunilor diplomatice.

În prima zi vor avea loc mai multe paneluri de discuții despre cele mai actuale subiecte de interes: Diplomația Cibernetică; Reinventarea securității cibernetice la nivel geopolitic; Viitorul tehnologiei: previziuni și perspective; De la securitate cibernetică – la imunitate cibernetică; Tendințe emergente în securitate cibernetică; Directiva NIS în legislația națională, Crime Cibernetice – Acțiune și Contracarare; Bunele practici privind aplicarea și implementarea politicilor în domeniul securității cibernetice ale Estoniei, Germaniei, Letoniei, Lituaniei, României, Georgiei şi Ucrainei.

A doua zi este destinată atelierelor de lucru și exercițiilor practice, timp în care participanții vor putea îmbunătăți capacitățile de răspuns la incidente cibernetice prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, având sarcina să găsească cele mai corecte soluții de răspuns la situații de criză.

Forumul este organizat de Guvernul Republicii Moldova, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar şi al Universităţii Tehnice a RM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.14 11:01 Fima
    In problematica aceasta noi trebue sa fim mult mai previzibil!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.