Economie

MEDIUL DE AFACERI POLONEZ ESTE INTERESAT DE COOPERAREA CU MOLDOVA

15 noiembrie, 2019

Mediul de afaceri polonez este interesat de cooperarea cu Moldova. Despre aceasta s-a discutat la Chişinău, la un forum economic moldo-polonez, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a RM şi Centrul de Dezvoltare şi antreprenoriat Moldova-Polonia.

Surse din cadrul CCI au comunicat agenţiei INFOTAG că la forum a participat o delegaţie de oameni de afaceri din Voievodatul Silezia Inferioară, care reprezintă companii din sectorul vitivinicol, consultanță juridică și logistică, apă și canalizare, produse cosmetice și ecologice.

Preşedintele CCI, Sergiu Harea, a reiterat importanța cooperării bilaterale nu doar pentru creșterea economică a unui stat, ci și pentru promovarea unui mediu de afaceri prosper.

Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a menționat că între cele două state există demult o legătură foarte strânsă, atât politică, cât și socială.

„Polonia implementează foarte multe proiecte de dezvoltare în Republica Moldova, iar nivelul schimburilor comerciale ajunge la 330 mil. euro anual. Însă se dorește o cooperare și mai activă, iar cel mai important moment în acest sens sunt contactele directe”, a spus el.

Potrivit mareșalului Voievodatului Sileziei Inferioare, Cezar Przybylski, regiunea este pe locul șase în Polonia, la capitolul ritmul de dezvoltare, având una dintre cele mai bune infrastructuri. Aici sunt foarte multe atracții turistice, este foarte bine dezvoltat sectorul hotelier și cel al producerii vinurilor. Totodată, Voievodatul a devenit lider în ceea ce privește crearea locurilor de muncă începând cu anul 2006

„Potențialul pe care îl oferă oamenii noştri de afaceri nu este unul de neglijat și permite crearea de legături noi”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.15 18:34 Fima
    Noi suntem dechisi, de ce ei nu vin masiv in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.