Economie

LA CHIŞINĂU A FOST LANSAT CEL MAI MARE PARC IT DIN MOLDOVA

06 decembrie, 2019

Joi, la Chişinău a fost lansat un nou parc digital, care a devenit cel mai mare parc IT din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, prim-ministrul Ion Chicu a spus la inaugurare că acest proiect este "unul revoluţionar şi a apreciat în mod special numărul mare de locuri de muncă create şi calitatea înaltă a acestora".

"Toţi cei aproape 1000 de angajaţi au aici condiţii de muncă excelente şi cu siguranţă vor genera profit companiei şi ţării", a menţionat el.

Prim-ministrul a mulţumit conducerii companiei pentru curaj investiţional şi a salutat suportul acordat proiectului de către partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova. În acest context, premierul Chicu a menţionat că domeniul IT este unul important în procesul de modernizare a economiei naţionale.

"Prin investiţia dumneavoastră aţi deschis oportunităţi de angajare, care au făcut ca un număr mare de oameni să rămână în ţară. Sunt sigur că în orice altă localitate din Republica Moldova putem replica asemenea proiecte", a mai adăugat premierul.

Proiectul Digital Park a fost lansat în octombrie 2016 de compania "StarNet". Acesta se află într-o clădire cu opt etaje din centrul capitalei (cu oficii pe o suprafaţă de 8,35 mii de metri pătraţi). Principalul obiectiv al parcului digital este dezvoltarea noilor tehnologii şi atragerea investitorilor în Moldova în sectorul IT. În parc sunt deja circa 10 companii rezidente, inclusiv străine (SUA, Franţa, România), care se ocupă de crearea şi întreţinerea de software, proiecte inovatoare şi outsourcing.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.06 09:57 Galina
    Este foarte bine ca sectorul IT creste in Moldova, Pavel Filip a dat bun start pentru dezvoltarea IT in republica noastra/

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.