Economie

„MOLDOVAGAZ” ANUNŢĂ CĂ ESTE PREGĂTITĂ SĂ PRIMEASCĂ DE LA 1 IANUARIE 2020 GAZE PRIN CULOARUL TRANSBALCANIC

12 decembrie, 2019

SA „Moldovagaz” a reuşit în premieră pentru Republica Moldova să realizeze prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor RM, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul administraţiei întreprinderii, „Moldovagaz”, „Moldovatransgaz” și „Tiraspoltransgaz” au efectuat lucrările de reconstrucție a conductei magistrale ȘDKRI (Şebelinka-Dnepropetrovsk-Krivoi-Rog-Ismail) pentru asigurarea condițiilor de recepționare a gazelor naturale în regim revers prin stația de măsurare gaze SMG Căușeni.

„Reversul gazelor naturale prin culoarul transbalcanic este la ultima etapa de executare. Actualmente, sunt concentrate toate resurse umane calificate necesare, mașini, mecanisme și utilaje care permit finalizarea lucrărilor respective la 20 decembrie 2019”, susţin specialiştii.

Potrivit lor, prin realizarea acestor măsuri, Republica Moldova este gata de la 1 ianuarie 2020 sa primească gaze în regim revers prin coridorul transbalcanic. Costurile lucrărilor efectuate la SMG Căușeni (circa 10 mil. lei) nu vor influența creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.