Economie

ÎN MARTIE 2020 VA AVEA LOC ŞEDINŢA COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-UCRAINENE – PREMIERUL ION CHICU

13 decembrie, 2019

În martie 2020 va avea loc şedinţa comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Ion Chicu după vizita efectuată în ajun la Kiev, în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk, şi a participat la summit-ul şefilor de guverne ai ţărilor GUAM.

„Presupun că dialogul amical la nivelul șefilor de guverne a fost restabilit, avem acorduri cu privire la activitatea ulterioară pentru anul viitor. A fost soluţionată problema transporturilor internaționale, blocată de lipsa autorizaţiilor de transport. Astfel, transportatorii noștri vor putea tranzita teritoriul Ucrainei și merge în Rusia și în alte țări”, a spus Chicu.

El a menționat că, în timpul vizitei, a fost discutată și problema importului de gaze ruseşti prin Ucraina, inclusiv opțiunile alternative în cazul încetării tranzitului pe ruta tradițională.

„Am convenit toate aspectele legate de aprovizionarea Moldovei cu gaze prin căi alternative. După discuția de ieri, rămânem optimiști că Rusia și Ucraina vor ajunge la o înţelegere privind tranzitul de gaze”, a declarat premierul.

Ion Chicu a mai spus că Oleksiy Honcharuk a acceptat invitația de a efectua o vizită în Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.