Economie

UE ŞI BERD VOR OFERI MAI MULTĂ SUSŢINERE ÎNTREPRINDERILOR MICI ȘI MIJLOCII DIN ȚĂRILE PARTENERIATULUI ESTIC

13 ianuarie, 2020

Uniunea Europeană și BERD intenționează să sporească sprijinul pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din țările Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, cu ajutorul unor noi finanțări.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul Vecinătăţii Estice, BERD va acorda în acest scop împrumuturi de peste 250 mil. euro instituțiilor financiare locale pentru a crește competitivitatea afacerilor. Aceste credite vor ajuta IMM-urile să beneficieze de oportunitățile create prin Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA).

La rândul său, UE va acorda granturi de 67,6 mil. euro pentru a sprijini aceste investiții prin asistență tehnică, care va spori gradul de informare despre tehnologiile ecologice cu un potențial ridicat de piață și va încuraja sub-debitorii să le implementeze prin acordarea unor stimulente pentru investiții. De asemenea, UE sprijină finanțarea în moneda locală.

Potrivit directorului general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson, UE este mândră să sprijine IMM-urile prin Parteneriatul Estic, apropiind regiunea de Uniunea Europeană prin oportunități comerciale, oferind acces la finanțare în moneda locală și atingând progrese pe agenda verde cu țările partenere”.

Linia de credit EU4Business-BERD este deja disponibilă în Moldova, Georgia și Ucraina, care au semnat DCFTA. Cu ajutorul acesteia, de finanţare au beneficiat deja peste 250 de întreprinderi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.