Economie

VOLUMUL MĂRFURILOR TRANSBORDATE PRIN PORTUL INTERNAŢIONAL LIBER GIURGIULEŞTI A AJUNS LA 1,1 MIL. TONE

16 ianuarie, 2020

Volumul mărfurilor transbordate prin Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti s-a majorat în anul 2019 cu 3% şi a ajuns la un nou record, de aproape 1,1 mil. tone.

Surse din cadrul companiei au comunicat agenției INFOTAG că, pe parcursul anului 2019, volumul mărfurilor exportate, printre care se numără cereale, semințe oleaginoase, mazăre, ulei vegetal, melasă, vin, băuturi alcoolice și diverse alte mărfuri, a crescut cu 14%, mărfurile fiind transportate în 44 țări. În plus, portul a facilitat importul de produse din uleiuri minerale, cărbune, cocs de petrol, materiale de construcții, îngrășăminte, carbonat de sodiu, țevi din oțel, fibre de sticlă, articole din ceramică și multe alte tipuri de mărfuri din 27 țări anul trecut.

Directorul general al operatorului portului – „Danube Logistics”, Mathias von Tucher, a anunțat că „în 2019 portul a reușit să mărească volumul transbordărilor de mărfuri uscate în vrac cu 9%, de mărfuri generale cu 24% și de containere maritime cu 26%”.

„Această evoluție pozitivă vine să confirme programul nostru de investiții care ne va permite să dublăm capacitatea de transbordare a mărfurilor uscate a portului. Mai mult decât atât, ne bucură faptul că am reușit să mai oferim în sublocațiune unor societăți moldovenești teren cu suprafața de 40 mii metri pătraţi în cadrul business parcului pentru construcția instalațiilor de depozitare, ambalare și procesare. În următorii trei ani, rezidenții din port planifică să investească peste $35 mil. și să creeze circa 130 locuri de muncă suplimentare”, a menţionat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, în 2018, volumul mărfurilor transbordate prin portul Giurgiuleşti a depăşit în premieră valoare de 1 mil. tone, asigurând importul din 33 de ţări şi exportul în 53 de ţări. „Danube Logistics” este cel mai mare investitor în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, investind în terminalele de transbordare şi în dezvoltarea parcului de afaceri al portului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.