Economie

PLATFORMA DA CERE CLARIFICAREA SITUAȚIEI EXPORTURILOR DE FRUCTE MOLDOVENEŞTI ÎN RUSIA

16 ianuarie, 2020

Partidul Platforma DA va solicita demisia ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, dacă el nu va clarifica situația exporturilor de fructe în Rusia.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat joi, într-o conferință de presă, liderul formațiunii, Andrei Năstase, care este îngrijorat de „lipsa de transparență în această problemă”.

„În timpul vizitei la Moscova în iulie 2019, această problemă a fost abordată de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, iar după vizita delegației Rosselhoznadzor în Republica Moldova, lista companiilor exportatoare de fructe a fost revizuită și extinsă de la 130 la 500 de agenți economici. Însă aprobarea listei este tergiversată de partea rusă. Potrivit informațiilor noastre, acest lucru se întâmplă din cauza implicării politice a Președintelui Igor Dodon”, a spus Năstase.

Potrivit lui, „după schimbarea guvernului, noul ministru a intervenit în proces și în Rusia a fost expediată o listă complet diferită, întocmită netransparent și fără participarea producătorilor”.

„Și acum sute de întreprinderi agricole care oferă locuri de muncă pentru mii de cetățeni nu pot exporta fructe în Rusia. Deşi pentru aceasta au fost create cele mai bune condiții, având în vedere reducerea TVA la produsele agricole din Rusia de la 20% la 10%, exportul de fructe a fost privatizat de Igor Dodon încă pe timpul colaborării sale cu Plahotniuc”, susţine politicianul de opoziție.

În acest sens, Platforma DA cere explicații din partea ministerului de profil și Agenţiei Naţionale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), menţionând că „listele nu trebuie să fie modificate fără consultare”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.17 10:28 Svetlana
    Dl Dodon a zis ca o sa fie tot transparetnt da ministrii vor sa eau influenta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.