Economie

MOLDOVA ŞI LITUANIA AU SEMNAT UN PLAN DE ACŢIUNI PENTRU CONSOLIDAREA COOPERĂRII ÎN AGRICULTURĂ

20 ianuarie, 2020

Moldova şi Lituania se vor ghida de un plan de acţiuni de doi ani pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au comunicat agenţiei INFOTAG că planul de acţiuni a fost semnat de ministrul Ion Perju şi omologul său lituanian, Andrius Palionis, la Berlin, în cadrul Forumului global pentru alimentaţie şi agricultură.

Documentul are drept scop de a consolida cooperarea economică, ştiinţifică şi tehnică prin schimb de informaţii de interes reciproc, organizarea de expoziţii, târguri, concursuri, seminare, conferinţe şi simpozioane ştiinţifice şi economice în domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

După ceremonia de semnare, oficialii au convenit că va fi instituit un grup de lucru comun care va fi responsabil de implementarea planului.

Totodată, părţile îşi propun să stabilească parteneriate între instituţiile ştiinţifice şi de consultanţă din domeniul agriculturii din ambele ţări pentru a efectua cercetări comune în toate sectoarele agriculturii.

Potrivit ministrului Ion Perju, partea lituaniană va susţine în continuare parcursul european al Moldovei şi este dispusă să ofere suport pentru consolidarea capacităţilor instituţionale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, inclusiv, asistenţă tehnică pentru proiecte-pilot.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.20 10:41 Arcadie
    Ei pot sa dau macar sfaturi bune pentru fermierii nostrii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.