Economie

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR NU VA ADMITE MAJORAREA PREŢURILOR ŞI A TARIFELOR

22 ianuarie, 2020

Partidul Socialiştilor (PSRM) a declarat că nu va admite majorarea preţurilor şi a tarifelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, declaraţia a fost făcută de conducerea partidului miercuri, la o conferinţă de presă dedicată priorităţilor fracţiunii parlamentare a PSRM în noul an. Deputata Adela Răileanu a menţionat că „politica socială este una prioritară pentru partid”.

„Vom controla modul în care sunt formate prețurile și ne vom strădui prin mecanismele legale să eliminăm monopolul din economie. Vom depune toate eforturile pentru a crește veniturile cetățenilor, salariile, alocațiile sociale, pentru a deschide locuri noi de muncă. Toate aceste aspecte au un singur obiectiv: să crească bunăstarea cetățenilor”, a menționat Răileanu.

Potrivit ei, pentru PSRM „este important să mențină liniștea și pacea interetnică în societate”.

Comentând majorarea prețurilor la gaz, președintele Parlamentului, liderul partidului, Zinaida Greceanîi, a declarat că „o astfel de tendință se observă anual”.

„Anual cresc și accizele. Aceasta este una dintre condițiile actualului memorandum cu FMI, încheiat de guvernarea anterioară. Iar noi am declarat că, în calitate de partid responsabil, vom respecta toate angajamentele internaționale ”, a spus ea.

Greceanîi a subliniat că în martie urmează să aibă loc negocieri privind un nou program cu Fondul și „atunci autoritățile vor putea revizui multe condiții cu care socialiștii nu au fost de acord până acum”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că partidul „și-a exprimat îngrijorarea referitor la condițiile privind majorarea şi mai mare a impozitelor și accizelor”, îngrijorare exprimată la negocierile anterioare, conduse de guvernul Maia Sandu.

„În această situație, am sprijinit acțiunile Guvernului, deoarece am votat pentru el. Dar la noile negocieri vom insista pe revizuirea condițiilor, vom încerca să convingem FMI că majorarea impozitelor nu trebuie să se producă, deoarece acest lucru nu va contribui la dezvoltarea economică a țării”, a spus socialistul.

Facțiunea parlamentară a PSRM se va ghida de cele opt priorități aprobate în cadrul ședinței Consiliului Republican: consolidarea statalității Republicii Moldova; neutralitatea garantată a RM; economie dezvoltată și echitate socială; medicină și educație de calitate; dezvoltarea regiunilor; pacea interetnică; protejarea Ortodoxiei și a valorilor familiei; politica externă echilibrată.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.22 18:50 Galina
    Nu stiu daca asa fel de declaratie inca mai dau efect electoral...
  2. 2020.01.22 19:01 Vlada
    Socialistii stiu cum sa tin preturile in regim stabil!!!
  3. 2020.01.22 19:02 Efim
    Nu cred ca dna Adela stie despre ce declara...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.