Economie

​SALARIILE ANGAJAŢILOR DIN SISTEMUL MEDICAL VOR FI MAJORATE CU 10%

23 ianuarie, 2020

Salariile angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală vor fi majorate cu 10%. Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre în acest sens.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că este vorba de toate categoriile de angajaţi, inclusiv personalul medical cu studii superioare (medici), personalul medical mediu, personalul medical inferior, personalul administrativ-gospodăresc şi personalul de conducere din instituţiile medico-sanitare publice.

"De salarii majorate vor beneficia 49 mii de angajaţi din sistemul medical, în acest scop fiind prevăzute mijloace financiare în valoare de 300 mil. lei ($17 mil.)", a spus ea.

Potrivit notei informate la hotărâre, de exemplu, medicii de familie vor primi, în funcţie de stagiul de muncă, de la 7,1 mii lei la 8,4 mii lei, medicii de la serviciul de urgenţă - de la 5,7 mii la 6,8 mii. lei.

Majorarea salariilor pentru angajaţii instituţiilor medicale face parte din programul guvernamental şi se realizează în legătură cu faptul că, începând cu 1 ianuarie, au fost majorate salariile angajaţilor din sectorul public.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.23 11:08 Svetlana
    Cresterea este 10%, inflatia 7,5%. A ramas numai lacrimi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.