Economie

GUVERNUL VA INTENSIFICA MĂSURILE PENTRU DEMONOPOLIZAREA PIEȚEI METALELOR UZATE

23 ianuarie, 2020

În Moldova va fi format un grup de lucru care va studia problemele pieței metalelor uzate și va identifica soluții pentru ele, asigurând deplin respectarea cadrului legal național, în special respectarea cerințelor menite să protejeze drumurile naționale. Această dispoziţie a fost dată de prim-ministrul Ion Chicu în ajun, la o şedinţă dedicată problemelor din acest domeniu.

Surse din cadrul Guvernului au comunicat agenţiei INFOTAG că la şedinţă au participat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, secretarul de stat Iulian Postică, responsabili din cadrul instituţiilor de profil și reprezentanţi ai companiilor licențiate pentru activitățile de colectare și comercializare a metalelor uzate, cu excepția companiei „Metalferos”, care a deținut monopolul în trecut.

„Vom elimina orice monopol care împiedică dezvoltarea competitivă a businessului. Vrem să știm cu ce probleme vă confruntați și cum putem îmbunătăți condițiile de activitate”,a spus premierul în debutul şedinţei.

Potrivit lui Anatol Usatîi, ministerul a examinat problemele din domeniu şi împreună cu instituţiile de resort a întreprins măsuri pentru prevenirea presiunilor din partea inspectorilor asupra companiilor de transport, care au inclus implementarea unui set de proceduri menite să combată corupția în cadrul structurii.

Reprezentanții companiilor licențiate au mulțumit Guvernului pentru liberalizarea pieței și oportunitatea de a comunica deschis și direct. Participanții la ședință au menționat creșterea costului metalelor uzate după implementarea acțiunilor de demonopolizare.

În cadrul discuției, reprezentantul unui operator licențiat a declarat că există cazuri de presiune din partea fostului monopolist asupra vânzătorilor, transportatorilor și cumpărătorilor metalelor uzate. Șeful Executivului a solicitat probe și a asigurat că pe fiecare caz probat autoritățile competente vor întreprinde măsuri hotărâte.

De asemenea, premierul a menționat necesitatea urmăririi provenienței metalelor, pentru a preveni furturile intenționate cu scopul de a vinde metalele ca fiind uzate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.