Economie

​UZINA METALURGICĂ DE LA RÎBNIŢA ÎŞI VA RELUA PROCESUL DE PRODUCŢIE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

24 ianuarie, 2020

Una dintre cele mai mari întreprinderi din Transnistria, Uzina Metalurgică de la Rîbniţa, intenţionează pe 27 ianuarie să reia procesul de producţie după modernizarea utilajelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa locală, principalele lucrări au fost realizate în secţia de topire electrică a oțelului, inclusiv reparaţia capitală a panoului de control al cuptorului de topire a oțelului.

Anul trecut s-a dovedit a fi „dificil pentru întreprindere, deoarece, potrivit șefului guvernului transnistrean, Alexandr Martînov, mai multe țări partenere ale uzinei au introdus măsuri de protecție în privinţa pieţei lor interne, producătorului intern, iar unele au continuat o politică economică neprietenoasă prin introducerea a diferite cote și interdicții”.

Astfel, în locul creșterii planificate, producția de oțel la uzină a constituit anul trecut mai puţin de 392 mii tone sau 78% din nivelul anului 2018, iar producția de laminate a fost de 394,5 mii tone (79,3%). În termeni monetari, producția a scăzut cu aproape 30%, până la 3,311 mlrd. ruble locale ($205,6 mil.)

INFOTAG precizează: Uzina Metalurgică de la Rîbniţa a fost construită în 1985 şi până în prezent rămâne a fi una dintre cele mai moderne întreprinderi metalurgice de pe teritoriul fostei URSS. Uzina este specializată în prelucrarea metalelor grele. Capacităţile sale permit producerea a circa 1 milion de tone de oţel şi tot atâta laminate. Până în 2009, uzina asigura 70% din exporturile Transnistriei, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili. Însă în 2011 a început să întâmpine probleme şi de atunci nu a mai funcţionat la capacitate maximă. La începutul anului 2015, uzina a revenit „în proprietatea statului”. Fostul proprietar, holdingul rusesc „Metallinvest” al omului de afaceri Alişer Usmanov, a cedat Transnistriei uzina pentru un preţ simbolic, cu pierderi de $4 mil. În anul 2018, uzina a produs aproape 502,9 mii tone de oţel şi 497,9 mii tone de laminate, fiind cu 7,1% şi, respectiv, 10,3% mai mult decât în anul precedent.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2022.10.03 19:42 Ionela
    xfthyhsfbnwrghqdvqegrhetg etgcrgh rthm yjryj rtj f
    ehwfh efn rghm
    tyj! ryjm efhm e fgnefhnr ymr hmul

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.