Economie

MIŞCAREA „UNIREA” ESTE ÎNGRIJORATĂ ÎN PRIVINŢA INTENŢIILOR GUVERNULUI DE A VINDE „METALFEROS”

28 ianuarie, 2020

Mişcarea politică „Unirea”, din care fac parte cinci formaţiuni unioniste, este îngrijorată în legătură cu „intenția Guvernului lui Igor Dodon de a privatiza Întreprinderea de Stat „Metalferos”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, unioniştii consideră că „Metalferos” „a fost și rămâne a fi o sursă inepuizabilă pentru finanțarea unor partide politice din arcul guvernamental, în special Partidul Democrat, prin Vladimir Plahotniuc, care a impus în ultimii ani directorii „Metalferos”, dar și Partidul Socialiștilor, prin Igor Dodon, al cărui naș de cununie, Serghei Catană, de 13 ani este director financiar al acestei companii de stat”.

De aceea, în opinia „Unirea”, privatizarea întreprinderii este posibilă doar „după realizarea unui raport privind activitatea economică a „Metalferos” în ultimii 10 ani și impactul negativ al menținerii monopolului pe piața metalelor; după rezolvarea conflictelor de interese ale lui Igor Dodon; transmiterea dreptului/responsabilității de realizare a procesului de privatizare unei companii internaționale de referință, selectate prin concurs”.

„Grăbirea procesului de privatizare a „Metalferos” de către guvernul lui Igor Dodon, fără realizarea acțiunilor premergătoare, va fi calificată drept încă o hoție a lui Dodon. Mişcarea „Unirea” declară că va întreprinde toate demersurile legale pentru a obstrucționa un proces netransparent în acest sens, inclusiv prin chemarea cetățenilor întru apărarea patrimoniului public”, se spune în declaraţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.