Economie

42 DE LOCALITĂŢI DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI AU BENEFICIAT DE SUSŢINEREA PROIECTULUI "ACCES PENTRU SUCCES"

10 februarie, 2020

Beneficiari ai proiectului "Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară" au devenit 42 de localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului. Rezultatele proiectului au fost discutate vineri, în cadrul unui eveniment la Chişinău, la care au participat peste 100 de reprezentanţi ai acestor comunităţi, care au reuşit să-şi unească eforturile şi să contribuie la dezvoltarea locală.

Organizatorii au comunicat agenţiei INFOTAG că proiectul "Acces pentru succes" (A2S) este realizat de Fundaţia de Solidaritate PL în Moldova, asociaţia publică "EcoContact", organizaţia publică "Ecospectr" şi organizaţia nonguvernamentală "Moştenitorii". Bugetul proiectului este de circa 78 mii euro, bani oferiţi de Uniunea Europeană în cadrul programului "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii" (80%) şi MAE al Poloniei în cadrul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare (20%).

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdanyuk, i-a îndemnat pe locuitorii celor două maluri ale Nistrului să se cunoască mai bine şi să continue să lucreze împreună. Potrivit lui, în ultimul an au fost identificate numeroase domenii şi subiecte noi pentru cooperare între comunităţi.

Reprezentantul Delegaţiei UE în Moldova, Fabien Schaeffer, a subliniat că, pentru Uniunea Europeană, care este principala sursă de finanţare a măsurilor de consolidare a încrederii, este foarte importante viabilitatea proiectului şi ceea ce urmează după finalizarea acestuia.

Directorul Fundaţiei de Solidaritate PL în Moldova, Tomasz Horbowski, a spus că principalul rezultat al A2S este faptul că, la nivel local, "a fost creat un parteneriat eficient între locuitorii ambelor maluri ale Nistrului, iar rolul donatorilor este acela de a da un impuls şi de a îndruma pe drumul cel bun".

Proiectul "Acces pentru succes" include două etape şi cuprinde şase domenii prioritare de activitate: cultură şi sport, ecologie, turism, sfera socială şi tineret.

La prima etapă, participanţii şi-au consolidate capacităţile şi au făcut schimb de experienţă, iar a doua etapă prevedea implementarea proiectelor de dezvoltare locală în cadrul schemei de granturi mici pentru comunităţi. Bugetul pentru fiecare proiect a fost de până la 25 mii euro.

De asemenea, beneficiarii au mers în câteva vizite de studiu în Polonia pentru a face schimb de experienţă în domeniul dezvoltării locale şi cooperării c comunitatea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.10 10:30 Dumitru
    DE ce bagati stegu lor pe sait?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.