Economie

COMPANIA MOLDCELL, DEŢINUTĂ DE TELIA COMPANY, A FOST VÂNDUTĂ CĂTRE CG CELL TECHNOLOGIES DAC

17 februarie, 2020

Fintur Holdings B.V., deţinută integral de Telia Company, a decis să-şi vândă participaţia de 100% în compania Moldcell către CG Cell Technologies DAC, pentru un preţ de tranzacţie de $31,5 mil.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un comunicat de presă al Telia Company se relatează că "decizia a fost luată prin prisma dorinţei de a se concentra pe pieţele nordice şi baltice".

"Moldcell este o companie bine condusă cu angajaţi foarte dedicaţi şi talentaţi, cărora vreau să le mulţumesc pentru contribuţiile deosebite de-a lungul anilor. Le dorim tot ce este mai bun în următoarea fază a companiei", a declarat în acest context, preşedinte şi CEO al companiei Telia, Christian Luiga.

Potrivit lui, până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă şi verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanţilor externi.

Cota-parte a companiei Moldcell în veninturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0,7% şi 0,6% procente ale indicatorului EBITDA. Moldcell este al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Republica Moldova şi are aproximativ 900 mii de clienţi.

INFOTAG precizează: CG Cell Technologies DAC este deţinută în întregime de CG Corp Global. Chaudhry Group (CG Global) este un conglomerat multinaţional cu sediul central în Nepal. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educaţie, ospitalitate, energie, electronice de consum, imobiliare, biotehnologie şi medicină alternativă. Grupul deţine 136 de companii din 15 domenii de afaceri diferite de pe cinci continente.

Operatorul de telefonie mobilă din Moldova, Moldcell face parte din grupul internaţional TeliaSonera, care îşi are sediul la Stockholm, Suedia. Moldcell şi-a lansat activitatea comercială în anul 2000. În anul 2019, numărul abonaţilor companiei a ajuns la aproape 1,5 mil., reprezentând aproape o treime din volumul vânzărilor de servicii de telefonie mobilă în Republica Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.17 16:06 Nina
    Numai $31 000 000 de dolari, putin, este foarte putin.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.