Economie

CIRCA 200 MIL. DE LEI VOR FI ALOCAŢI ÎN ANUL CURENT PENTRU PROIECTELE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ

21 februarie, 2020

Circa 200 de mil de lei vor fi alocaţi, în anul 2020, din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR), pentru realizarea a 25 de proiecte de dezvoltare regională. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), ce s-a desfăşurat recent, la Chişinău.

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au relatat pentru agenţia INFOTAG că banii vor fi destinaţi pentru implementarea proiectelor în localităţile rurale, în special, pentru: aprovizionarea cu apă şi sanitaţie a localităţilor circa 74 mil. lei; infrastructura drumurilor regionale şi locale - peste 41 mil. lei; dezvoltarea infrastructurii de afaceri - circa 51 mil. lei, precum şi sporirea activităţii turistice circa 24 mil. lei.

Graţie mijloacelor financiare distribuite vor fi reabilitaţi circa 40 de km de drum şi 17 poduri, iar 18 localităţi vor beneficia de 26,56 de km de apeduct, staţii de epurare şi pompare şi tratare ale apei. Totodată, urmează a fi reconstruite două obiective turistice noi.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost discutate în total 16 subiecte, ce vizează alocarea resurselor financiare pentru implementarea proiectelor finanţate din sursele FNDR, prezentarea noului concept a politicii de dezvoltare regională, constituirea Unităţii de Implementare a Proiectului "Îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", cofinanţarea proiectelor transfrontaliere.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.