Economie

„PRIMĂRIA NU SE VA LĂSA ŞANTAJATĂ” DE PROPRIETARII DE MAXI-TAXIURI – PRIMARUL CHIŞINĂULUI

24 februarie, 2020

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a declarat că „primăria nu se va lăsa şantajată” de unii proprietari de rute de maxi-taxi, care cer majorarea tarifului de călătorie de la 3 la 10 lei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, Ceban a menţionat că „dimineaţa 24 de rute nu au ieșit pe linie, iar alte 19 rute au ieșit”.

„Cei care nu au ieșit pe rute sunt gestionați de arhicunoscutul Topală (Iurie Topală, fost director al „Căilor Ferate din Moldova” – „I.”), domnul Alexa (Oleg), care e un provocator banal. Mai este unul care se numește (Nicolae) Seredneac. O să rog organele de drept să se documenteze privind activitatea acestora. Ei nu gestionează personal, doar strâng smântâna, fără niciun fel de responsabilitate, fără niciun angajament”, a declarat primarul.

Ceban s-a adresat oficial către Procuratura Anticorupţie, Centrul Naţional Anticorupţie ca să investigheze acţiunile celor trei proprietari de rute ce au anunţat proteste. Totodată, primarul a solicitat viceprimarilor, dar și Direcției juridice să prezinte opțiunea de reziliere a contractelor cu administratorii de rute vizați.

Ceban le-a mulţumit şoferilor „care au ieşit la lucru”, precum şi a adus scuze cetăţenilor pentru incomodităţile survenite. De asemenea, el consideră că „locuitorii capitalei trebuie să fie de partea primăriei, căci nu se poate admite ca un anumit grup de persoane interesate să continue şantajul şi bătaia de joc”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.24 15:43 Rebeca
    Pozitia este dura da corecta!!!
  2. 2020.02.24 15:47 Fima
    Pacat ca dl Ion nu are microbuse, atunci tarif era 10 lei, usor.
  3. 2020.02.24 15:48 Zosim
    Cetatanii sa sustina pozitia primarului la 100 mde procente.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.