Economie

UE MOBILIZEAZĂ SUPLIMENTAR 500 MIL. EURO PENTRU SUSŢINEREA ŢĂRILOR PARTENERE ÎN CADRUL POLITICII DE BUNĂ VECINĂTATE

31 martie, 2020

Uniunea Europeană mobilizează suplimentar 500 mil. euro pentru susţinerea ţărilor partenere în cadrul politicii de bună vecinătate.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat al Comisiei Europene, unde se arată că, „în condiţiile actualei crize, UE și-a mobilizat principalul instrument de risc – Fondul European pentru Dezvoltare Durabilă (EFSD), în valoare totală de 1,55 mlrd. euro, cu 500 mil. euro disponibile pentru vecinătatea UE”.

„Acest lucru va oferi rapid lichiditate în vecinătatea UE, inclusiv prin intermediul fondurilor de rulment, al finanțelor comerciale sau al serviciilor de creanță. Acest sprijin va fi unul suplimentar la asistența financiară macroeconomică curentă acordată ţărilor partenere, inclusiv Georgia, Moldova și Ucraina”, se arată în text.

De asemenea, în document se menţionează despre „lansarea unui nou program de sprijin de 100 mil. euro pentru a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv angajații independenți și alții, să acceseze cu ușurință creditul și să își impulsioneze afacerile după criză”.

Comunicatul menţionează şi despre „facilitarea, simplificarea, accelerarea și consolidarea liniilor de credit și a subvențiilor existente în valoare de 200 mil. Euro pentru IMM-uri în monedă locală, inclusiv prin inițiativa sa EU4Business”.

În acelaşi timp, este remarcat faptul că „focarul coronavirusului a dat un impuls serios răspândirii miturilor și dezinformării despre acesta din diverse surse atât din interiorul, cât și din afara Uniunii Europene”.

„Comisia lucrează în strânsă colaborare cu instituțiile financiare internaționale și instituțiile de finanțare relevante din statele membre ale UE, oferind un răspuns european coordonat pentru economia reală, inclusiv IMM-urile”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.